Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dkg truskawek

    50
  • łyżek soku z cytryny

    4-6
  • czubate łyżki cukru

    3-4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki opłukać i dokładnie osączyć. Oberwać szypułki a owoce pokroić na ćwiartki, wlać 1/3 soku cytrynowego i zasypać 3-4 łyżkami cukru. Odstawić na 30 min. aż puszczą sok a następnie wstawić do zamrażalnika na 2-3 godziny.
Kiedy będą prawie zamrożone zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do zamykanego szczelnie pojemnika i wstawić z powrotem do zamrażarki na 3-6 godzin. Nakładać zwykłą łyżką albo łyżką do lodów, podawać w miseczkach lub pucharkach.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jogobella23

19.04.2012 20:40
super

ela_48

17.06.2011 23:40
mmm... ;P ALe to apetycznie wyglada + śliczne zdjecia ;)

Agnieszka/picola

14.03.2011 18:01
pychotka

BozenA

02.12.2010 16:42
mmm

BozenA

02.12.2010 16:42
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat