kisiel cytrynowy

kisiel cytrynowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 20 dkg. cytryn, 10-15 dkg. cukru, 1-3 dkg. mąki ziemniaczanej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytryny dokładnie wymyć, otrzeć na tarce , żółtą skórkę zalać wrzącą wodą 2-3 szklanki dodać cukier zagotować. Mąkę rozprowadzić zimną wodą, zawiesinę wlać do roztworu, zagotować (mieszając), Z reszty cytryny wycisnąć sok dodać do kisielu.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kuchareczka2

15.08.2012 09:27
bardzo lubię

usmiech

06.01.2012 23:36
ciekawe

mariusz14

15.10.2010 12:41
dobre

mariusz14

15.10.2010 12:41
dobre

wanda5

14.10.2010 22:37
znam podobny przepis, wychodzi zawsze super kisiel

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat