Babeczki nugatowe

Babeczki nugatowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 8 kruchych babeczek

  • 150 g cukru

  • 75 g miodu

  • 3 białka

  • 100 g orzechów

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier zalac 100 ml wrzacej wody, dodac miód i gotowac az masa zgestnieje.Białka ubic na sztywna piasne.Wlewac goracy syrop nie przerywajac ubijania.Dodac posiekane orzerchy nałożyć masę do babeczek i piec ok . 15 min ut w temperaturze 100-130 stopni

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat