Mus czekoladowy z gruszkami

Mus czekoladowy z gruszkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorzkiej czekolady.

    2 tabliczki
  • cukru

    1 szkl
  • śmietany

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z cukrem. Dodajemy powoli czekoladę cały czas mieszając, aż masa będzie jednolita.

Do miseczek wkładamy po 2-3 kawałki gruszek. Na gruszki rozkładamy mus. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat