Przepis i sposób przygotowania na: Kotek Kubuś
4 jajka,
4 łyżki cukru,
4 czubate łyżki mąki pszennej,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka oraz mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto przekac do tortownicy o śr. 27cm. Piec ok. 25 min w temp. 170st. Przestudzić.
Masa:
duża butelka soku "Kubuś",
2 budynie śmietankowe,
2 łyżki cukru.
3/4 soku zagotować z cukrem. W reszcie rozrobić budynie. Zagotować. Ciepłe wylać na biszkopt. Schłodzić.
Śmietanka:
1/2 l śmietany 36%,
śmietan-fix,
4 łyżku curku pudru.
Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder oraz zagęstnik do śmietany. Wyłożyć na wierzch ciasta.
Dodatkowo:
6 paluszków,
czekoladowe ciasteczka,
mleczna czekolada,
1 okrągły biszkopcik.
Czekoladę stopić. Zrobić z niej kilka płaskich kółek i odstawić do lodówki by zastygło. Następnie ułożyć je w kilku miejscach na cieście tworząc łaty. Z cukierków zrobić oczy, nos i usta. Z paluszków zrobić wąsy. Biszkopcika przekroić na pół i przymocować uszy. Schłodzić.