Wyśmienite ogóreczki małosolne

Wyśmienite ogóreczki małosolne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól kamienna łyżek

    7
  • liście chrzanu

    8
  • koper świeży pęczek

    1
  • czosnek głowka

    1
  • ogorki gruntowe

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki i pozostałe składniki umyć umyć.
Wodę z solą zagotować, nie doprowadzać do wrzenia.
Czosnek obrać.
Następnie układać warstwami na przemian: ogórki, liście chrzanu, koper, liście winogron oraz po kilka ząbków czosnku.
Na koniec zalać wcześniej przygotowaną wodą.

Podana porcja jest na 10 litrowe wiadro, króre po zalaniu wodą należy zakryć dużym talerzem i docisnąć najlepiej jakimś kamieniem.

Ogóreczki będą gotowe już po 3 dniach.

Smacznego!

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caroline1983

20.07.2010 00:30
Cos nie chce mi się wierzyc ze po 3 dniach są ukiszone.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat