Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka na grill inaczej.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsnych żeberek wieprzowych 1,5 kg
czosnku granulowanego 1 łyżka
majeranku 2 łyżki
mielonej czerwonej papryki słodkiej 2 łyżki
mielonej papryki ostrej 1/2 łyżeczki
soli 1 płaska łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka na grill inaczej.

Dzień przed grillowaniem myjemy mięso, porcjujemy. Przyprawy mieszamy razem, obficie posypujemy wszystkie kawałki i wcieramy. Odstawiamy do lodówki na noc, ew. kilka godzin. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy ok. 50 minut. Taki półprodukt grillujemy z obydwu stron, aż się ładnie podpiecze i nabierze aromatu . Możemy podać z pieczywem, bądź z ziemniakami jako obiad. Mięso można upiec dzień wcześniej a grillować następnego dnia. Zaoszczędzimy dużo czasu przy grillu i będziemy pewni, że mięso dopiecze się w środku a nie spiecze z zewnątrz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 30.05.2012 17:14
:)))Smacznie
czekoladka_m 19.08.2011 18:01
Palce lizać:)
Magdalena80 22.07.2011 23:39
pyszności
treonina 04.07.2011 23:10
ale by się zjadło, przy następnej okazji sama spróbuję zrobić
jasiek 23.06.2011 15:55
lubię takie
Adamorek 27.05.2011 13:34
mniam mniam
Sarenka 04.04.2011 17:24
Ten obiadek przypasowalby mojemu mezowi :)
SmacznaPyza 04.07.2010 12:51
zjadłabym kawałek...eh....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak