Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z czarnej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wody 3 l
cukru 2 kg
kwasku cytrynowego 5 dag
spirytusu 1l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z czarnej porzeczki

Zagotować owoce czarnej porzeczki z wodą i listkami, gotować ok.20 minut i odcedzić. Wsypać cukier i kwasek cytrynowy. Po całkowitym ostudzeniu wlać spirytus, wymieszać i rozlać do butelek. Otrzymamy ok. 5 l pysznej nalewki. Jedyny mankament-nalewka musi odstać ok.2-3 miesięcy,aby jej skosztować. Ale naprawdę warto poczekać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak