Amoretki

Amoretki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • amoretki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Amoretki są to mleczka znajdujące się w grzbiecie wołów. Opłukane na surowo oczyścić z błonki, obgotować w wodzie z solą i octem, pokrajać w kawałki o grubości 2,5 cm i wrzucać w sos do potrawy, kotletów lub też użyć na paszteciki w muszelkach. Podawać w cytrynowym lub pieczarkowym sosie z dodatkiem korniszonów.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jola1512

08.07.2011 12:24
co to takiego?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat