Przepis i sposób przygotowania na: Halibut w Ziołach
* 2 dzwonki Halibuta
* Pół cytryny
* Sól
* Pieprz
* Bazylia
* Czosnek
* Imbir
* Pietruszka nać
* Olej (oliwa)
* 4 łyzki bułki tartej
PRZYGOTOWANIE:
Ja robie tak.
Myje dzwonka Halibuta pod bierzącą zimna wodą,potem osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie robie zalewe z cytrynki i reszty przypraw (przyprawy dodajemy w zależności ile kto lubi) W tej zalewie moczę (nacieram dzwonka) i wstawiam do lodówki na pół godz. po pół godz wyciagam rybke i obtaczam ją w bułce tartej. Nastepnie rogrzewam olej na patelni i smaże dzwonka z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ziemniaczkami lub frytkami i z surówką z kiszonej kapusty:)
SMACZNEGO.