Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowo-biszkoptowy
10 jaj
20 dag cukru grysiku
...20 dag orzechów mielonych
6 łyżek bułki tartej
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wyk: Ubić białka, dodać cukier potem żółtka i resztę składników.
Biszkopt:)
4 jajka
3/4 szkl cukru
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wyk: Ubić jajka z cukrem i dodać resztę składników.
Można przełożyć dowolną masą lub kremem. Ja zrobiłam krem z kawy prawdziwej:
1 szkl mleka
1/2 szkl cukru
4 żółtka
2 łyżki kawy prawdziwej
Wyk: Zagotować mleko z cukrem, dodać żółtka i kawę i cały czas mieszać na ogniu, aż masa zgęstnieje (ok. 15 minut).
Rozetrzeć 1 kostkę margaryny Kasia i dodać wystudzoną masę.
Placki mozna przekroić i przełożyć masą.