Tort makowy

Tort makowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wszystkie są w przepisie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki: 2 szkl. maku sparzyć i przemleć przez maszynkę dwa razy, 12 jaj, 30 dkg cukru pudru, 4 łyżki bułki tartej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, zapach cytrynowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać mak i ucierać. Następnie dodawać mąkę, bułkę tartą, proszek i pianę i dobrze wymieszać. Wlać do wysmarowanej i posypanej bułką tartą tortownicy, piec w dobrze nagrzanym piekarniku.
Masa:
2 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru pudru i dżemem malinowym lub truskawkowym oraz dać aromat. Przełożyć tort a na wierzch oblać lukrem.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

01.02.2012 10:16
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat