Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z parówką
Jajka i parówki to zgrane połączenie, a doskonałym przykładem jest omlet z parówką. Wystarczy 1 sztuka, by mięsny element nadał dodatkowego smaczku temu daniu.
Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by do omletu z parówką dołożyć również inne składniki np. pieczarki, zieleninę czy przyprawy.
1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i wszystko wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać pokrojone parówki. Smażyć aż cebulka się zeszkli.
2. W salaterce rozkłócić jajka. Dodać mleko, sól, pieprz i starty ser. Dodać do cebuli z parówkami.
3. Na patelnię wylać kilka kropel oleju i dobrze ją rozgrzać. Na rozgrzaną patelnię wylać omlet i smażyć go na bardzo małym ogniu na rumiany kolor.