zupa z kiszonej kapusty kaszą i z klopskikami...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • składnik niedostępny

    - w opisie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

składniki:
kapusta kiszona kwaśna 70 dag, woda do kapusty - ile potrzeba, smalec domowy ze skwarkami 2 czubate łyżki, ziemniaki 8 sztuk, włoszczyzna mrożona 1/2 opakowania, woda 3,5 litra, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kasza jęczmienna drobna 1 szklanka, kostki rosołowe 2 sztuki, papryka chili - do smaku, majeranek 2 łyżki, natka pietruszki 1/2 pęczka, klopsiki - w opisie

kapustę kiszoną drobniej pokroić i wsypać do garnka, zalać wodą do zakrycia kapusty i gotować do miękkości kapusty, pod koniec dodać z 2 łyżki domowego smalcu ze skwarkami

w osobnym dużym garnku do gotującej wody wsypać pokrojone ziemniaki w kostkę, włoszczyznę mrożoną, wsypać kaszę jęczmienną drobną, liście laurowe, ziele angielskie , kostki rosołowe i gotować do miękkości ziemniaków i kaszy

do ziemniaków dodać kiszona kapustę z wodą i gotować z 10 minut, pod koniec dodać majeranek, paprykę ostrą, natkę pietruszki

mielone mięso wieprzowe (60 dag) wyrobić z jajkiem, tartą bułką, solą, pieprzem, cebulą, bułką odciśniętą z wody, na smalcu smażyć małe, rumiane klopsiki

zupę podać z klopsikami, zupa nie jest mocno tłusta - zupa z kiszonej kapusty z dodatkiem kaszy jęczmiennej jest w naszym domu gotowana od wielu pokoleń, jest po prostu pyszna z różnymi dodatkami...........SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat