zasmażana marchewka

zasmażana marchewka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchwi

    0,5 kg
  • yżeczka mąki zwykłej

    1
  • łyżka masła

    1
  • sól lub kucharek

    Do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zasmażana marchewka

Marchew myjemy i obieramy. Następnie trzemy na dużych lezkach. Roztapiamy w garnku masło i dodajemy potartą marchewkę. Dusimy az będzie miękka. Pod konie duszenia posypujemy mąka i mieszamy. Doprawiamy solą lub kucharkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

MAR3STA 18.06.2012 20:25
smaczna
iknkirke 06.02.2012 13:29
też taką robię
cukiereczek 03.02.2012 08:25
robię i lubię
cukiereczek 24.05.2011 10:45
moja mama taką robiła do obiadu,czasem dodawała groszku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat