Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie jadło

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków ugotowanych 500 g
w mundurkach
cienkiej kiełbasy 250 g
smalcu 2 łyżki
granulowanej cebuli 1 łyżeczka
sól czosnkowa do smaku
żółtego sera 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie jadło

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Na patelni roztopić smalec. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu.
Krok 1 - Wiejskie jadło foto
2
Dodać pokrojone ziemniaki oraz przyprawy i smażyć na złoty kolor od czasu do czasu mieszając.
Krok 2 - Wiejskie jadło foto
3
Na koniec na ziemniaki zetrzeć ser i wymieszać. Podając można polać ketchupem.
Krok 3 - Wiejskie jadło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

muffina 21.04.2013 17:08
ahh to jest niesamowite:))
gosia561 21.04.2013 13:02
wiejskie najsmaczniejsze
Konczi 21.04.2013 12:45
robie podobne ziemniaczki i są pycha
idealme 21.04.2013 11:32
bardzo ciekawy przepis :)
Lampencjo 21.04.2013 11:07
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak