Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z białymi michałkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kwaśne mleko 2 l
cukierki białe michałki kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z białymi michałkami

Kwaśne mleko, najlepiej takie naturalnie ukwaszone mleko niepasteryzowane lub pasteryzowane (uht sie nie nadaje) przelewamy do garnka. Zaczynamy delikatnie podgrzewac nie dopuszczając do wrzenia. Po krótkim czasie zacznię się scinać ser. Wtedy należy mleko zamieszać i odstawić jeszcze na chwilę. Ser przelewamy przez czystą szmatkę muślinową i dajemy serowi odcieknąć (serwatkę zachowujemy do napojów). Odcieknięty ser mieszamy ze startymi na tarce cukierkami z białej czekolady. Podajemy do pieczywa czy nalesników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 28.11.2013 22:57
dziękuję :)
Edith85 06.11.2013 21:04
Brzmi ciekawie...
dorota20w 01.08.2013 23:44
nie szkoda - pyszny wychodzi :)
Kuchenka 01.08.2013 17:59
szkoda michałków do twarożku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak