Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

50 g masła
200 ml śmietanki 30 %
4 tabliczki gorzkiej czekolady
2 czubate łyżki miodu
2 łyżki whisky
szczypta soli
kakao naturalne

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle czekoladowe

Śmietankę podgrzewamy w garnku, dorzucamy czekoladę. Jak czekolada się rozpuści, wyłączamy gaz, dodajemy masło, miód, whisky i sól. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Żeby masa stwardniała wkładamy ją na parę godzin do lodówki. Po stwardnieniu formujemy z nich kulki, albo co Wam tylko przyjdzie do głowy i obtaczamy w kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak