Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort kryształki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietany trzydzieści % 1/2 litra
szklanki cukru pudru 3/4
łyżeczki żelatyny 4
szklanki mleka 1/2
róznokolorowe galaretki 4

Przepis i sposób przygotowania na: tort kryształki

Trzy różnokolorowe galaretki rozpuscic w trzech oddzielonych szklankach gorącej wody i przelac na talerze . Żelatynę rozpuścic w letnim mleku .Śmietanę ubic dodac cukier i mleko z żelatyna .Mieszać az zacznie tężeć.Delikatnie wmieszać kostki z galaretki .Wstawić do lodówki az całkowicie zastygnie. Wyjąć i zalać rozrobioną wcześniej czwartą galaretką
SMACZNEGO !!!!!!;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak