szpinakowo-ryżowa zupa kremowa...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupa

    - w opisie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - szpinakowo-ryżowa zupa kremowa... foto
składniki: woda 3 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, ryż 1 szklanka, kostka rosołowa 1 sztuka, szczaw świeży 4 pęczki, serek topiony 2 kostki, kucharek + pieprz mielony - do smaku, śmietana 12% 200 gram
Krok 2 - szpinakowo-ryżowa zupa kremowa... foto
wodę zagotować z kostką rosołową, wsypać włoszczyznę, ryż i gotować do miękkości ryżu, dodać 2 kostki serka topionego

liście szpinaku dokładnie opłukać pod zimną wodą, dodać je do wywaru, gotować z 10 minut na mniejszym ogniu
Krok 3 - szpinakowo-ryżowa zupa kremowa... foto
do smaku dodać kucharka, pieprz czarny mielony, wlać śmietanę i krótko zagotować, zupę blenderem zmiksować - bardzo smaczna, sycąca na maśle zupa ze szpinakiem, można użyć również zamrożonego szpinaku i ziemniaków zamiast ryżu.........SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hanbes 27.02.2018 17:19
No fakt, bardzo ciekawy przepis. Mimo iż nie jestem jaroszem ale od czasu do czasu lubię takie kremowe zupki. Poza tym zaintrygował mnie ten szpinak. Ha! Więc mam coś już na jutro... :-))
Jagódka17 27.02.2018 13:24
Świetna i jaka wiosenna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat