Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora z patisonami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 1 szt
papryka konserwowa 1/2 szt
patisony marynowane 3 szt
ogórek kiszony 1 szt
jabłko 1 szt
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora z patisonami

Kroki postępowania

1
Por pokroić w cienkie pół krążki, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć.
Krok 1 - Surówka z pora z patisonami  foto
2
Patisony i paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę.
Krok 2 - Surówka z pora z patisonami  foto
3
Kiszonego ogórka pokroić w kosteczkę.
Krok 3 - Surówka z pora z patisonami  foto
4
Jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 4 - Surówka z pora z patisonami  foto
5
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Krok 5 - Surówka z pora z patisonami  foto
6
połączyć z majonezem,
Krok 6 - Surówka z pora z patisonami  foto
7
Doprawić do smaku, wymieszać.
Krok 7 - Surówka z pora z patisonami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 16.11.2014 14:47
smaczna suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak