Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora i jajka.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
por 1 sztuka
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
musztarda według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora i jajka.

1.Por oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy ( białą część) . Następnie przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie półplasterki.
2.Ugotowane na twardo jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3.Pora i jajka przekładamy do miski, dodajemy majonez, musztardę i jogurt naturalny, dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
4.Surówkę możemy na chwilę odstawić, żeby składniki przegryzły się. Możemy podać od razu lub schłodzoną z lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 07.10.2015 08:10
Zgadza się,zdrowa:)
gusia1000 07.10.2015 00:56
Zdrowa surówka.
Babeczka35 06.10.2015 10:24
Dziękuję:)
Franciszek 06.10.2015 01:09
dobra surówka
IKrakowianka 05.10.2015 19:01
smaczne połączenie
Bernadeta1 05.10.2015 18:25
prosta a bardzo smaczna
gosia1988 05.10.2015 17:33
szybko i smacznie - to lubię
Agnieszka-87-25 05.10.2015 16:34
smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak