Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora, dyni i kukurydzy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 20 dag
jabłko winne 2 szt
dynia 15-20 dag
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
sok z cytryny 1 łyżki
majonez light 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówka z pora, dyni, jabłek i kukurydzy jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Pyszny dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora, dyni i kukurydzy

Por umyć, pokroić w cienkie pół-krążki, wymieszać z odrobiną soli, gdy zmięknie, odcisnąć. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o średnich oczkach.

Jabłka bez nasion i skórki zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.

Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak