Spaghetti ze szpinakiem,fetą i oliwkami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spagetti

  • 50 dag mrożonego szpinaku

  • 6-8 połówek suszonych pomidorów

  • 10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek

  • 30 dag fety

  • 2 ząbki czosnku

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zamrożony szpinak w rondlu podlać kilkami łyżkami wody i podgrzewać na ogniu aż do zagotowania.Suszone pomidory pokroić w paseczki.Oliwki pokroić w plasterki a fete w kosteczkę.Przygotowane skłądniki dodać do szpinaku.Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem,solą i pieprzem.Makaron ugotować al dente,osączyć,włożyć do sosu,wymieszać i od razu podawać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat