sos beszamelowy z gałką muszkatołową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • mleko

    1 szkl.
  • smietana 18%

    1/2 szkl.
  • rosołek

    1/2 szkl.
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 łyżeczke
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do rzgrzanego tłuszczu dodać mąke i rozetrzeć,podlać gorącym rosołem,dolewać mleko ciągle mieszając,doprawić gałką i solą dolać śmietane......ja lubie z ryżem i dowolnymi warzywami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 03.10.2013 23:34
uwielbiam ten sos
Margo1 02.10.2013 08:25
lubię taki sos
ben-ka 23.09.2013 09:18
pyszny sos i ta gałka....., musi być!
Zosia1 23.03.2013 22:13
sos jest świetny,ale zgadzam się z Pyza Smaczna,że jednak na maśle
Wafelek2601 18.03.2013 11:00
Pyszny sosik
Bernadeta1 29.12.2012 17:03
smaczny
Poison1988 07.12.2012 18:20
mój ulubiony sos :)
Beata23 20.11.2012 10:01
fajny przepis
Dorota37 17.11.2012 08:13
nie jadłam takiego jeszcze
IZABELA29 31.10.2012 09:04
ja tą gałke rzadko używam może w domu rodzinnym jakoś mama tez o niej zapominała...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat