Śmietanowiec z jagodami

Śmietanowiec z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krem śmietankowy

  • Biszkopt

  • dżem jagodowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Śmietanowiec z jagodami

Biszkopt:
6jajek
cukier puder 15dag
mąka tortowa niepełna szklanka
mąka ziemniaczana łyżka
łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać żółtka i powoli wmieszać pianę z białek. Ciasto podzielić na trzy części (lub upiec jeden biszkopt i przekroić go na trzy - cięższe zadanie). Biszkopt upiec w prodiżu prostokątnym (lub w keksówce w piekarniku, w 180stopniach).

Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu (mleko i masło). Blaty biszkoptu smarować kolejno dżemem i kremem. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Marzena34 19.08.2012 17:48
świetne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat