Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kotlety sojowe w panierce z bułki tartej.
Smażyłam obtoczone w jajku i bułce tartej kotlety z obu stron na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek do momentu zrumienienia panierki.Podczas smażenia soliłam kotlety oraz oprószałam je pieprzem.
Bardzo szybkie w przygotowaniu jedzenie,które może posłużyć zarówno w ramach obiadu(można podać je np.z ziemniakami i surówką),jak i świetnie nada się na kolację,czy szybką przegryzkę.Sojowe kotlety świetnie sprawdzają się jako zamienniki,zastępniki mięsnych kotletów zarówno jeśli chodzi o liczne wartości odżywcze jakie posiadają,jak i walory smakowe oraz wizualne.Tak naprawdę nie ma wielkiej różnicy w smaku między nimi,a mięsną wersją kotletów,a jeśli chodzi o wzrokowe spostrzeżenia,to już zupełnie wyglądają niemal identycznie,łatwo oszukać i oczy i umysł.Warto sobie czasem owe sojowe kotlety zaserwować,mają sporo białka oraz wiele innych cennych dla naszego organizmu właściwości.