Śliwki w boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone śliwki

  • cienkie plastry boczku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki moczyć w przegotowanej, ciepłej wodzie przez około pół godziny, po czym odcedzić je, osuszyć, zawinąć z plastry wędzonego boczku - jedna śliwka -> jeden plaster boczku, przebić wykałaczką. Blachę natłuścić, ułożyć na niej śliwki z boczkiem i piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. dopóki boczek nie zrobi się chrupki (ok. 15 minut).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 29.05.2012 23:06
robię identyczne
berys18 12.03.2011 15:07
świetny pomysł
suzana 11.11.2010 16:07
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat