Śliwki w boczku

Śliwki w boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone śliwki

  • cienkie plastry boczku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Śliwki w boczku

Śliwki moczyć w przegotowanej, ciepłej wodzie przez około pół godziny, po czym odcedzić je, osuszyć, zawinąć z plastry wędzonego boczku - jedna śliwka -> jeden plaster boczku, przebić wykałaczką. Blachę natłuścić, ułożyć na niej śliwki z boczkiem i piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. dopóki boczek nie zrobi się chrupki (ok. 15 minut).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

goofy9 29.05.2012 23:06
robię identyczne
berys18 12.03.2011 15:07
świetny pomysł
suzana 11.11.2010 16:07
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat