Śledzie w sosie słodko-kwasnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słoik sosu słodko-kwaśnego

    1
  • sera żółtego

    20 dag
  • solonych filetow sledziowych

    0,5 kg
  • SZKLANKA MLEKA

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie doklanie myjemy, układamy w miseczce i zalewamy mlekiem. Moczymy około 20 minut, a nastepnieosuszmy w papierowym ręczniku. Duże filety kroimy na pół. Ser zółty kroimy w słupki. Na kawałkach śledzia układamy po jednym słupku sera zółtego, następnie zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką lub ozdobnymi patyczkami. Sos słodko-kwasny wymieszaj z osączonym z zalewy ananasem i podgrzewaj w garnku przez 55-7 minut. Ostudź. Roladki śledziowe ułóż na talerzu i polej sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat