Przepis i sposób przygotowania na: Sernik zebra
Mąka 1,5 szklanka
Cukier puder ½ szklanka
Żółtka 2 sztuki
Masło 20 dag
Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Kakao 2 łyżki
Masa:
Serki homogenizowane 3 sztuki
Cukier puder ½ szklanka
Żółtka 2 sztuki
Wiórka kokosowe 4 łyżki
Masło roztopione 2 łyżki
Olejek cytrynowy
Mąka ziemniaczana 1 łyżka
Wykonanie:
Łączymy wszystkie składniki ciasta i wyrabiamy. Dzielimy na 2 części i wstawiamy do zamrażalnika. Ucieramy masę, ubijamy pianę i dodajemy do masy. Na tortownicę ścieramy ½ ciasta i nałożyć masę serową. Ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.