Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka z parówek z jajkami na śniadanie
Śniadanie z parówkami w wyjątkowym wydaniu, który polecam przygotować dla bliskiej Wam osoby. Serduszka z parówek, a w środku pyszna jajecznica lub opcjonalnie sadzone jajko. Druga połówka będzie zachwycona!
Kroki postępowania
Parówki obieramy z folii i przecinamy prawie całe na pół.
Zwijamy na zewnątrz i spinamy wykałaczką. Powstanie nam w ten sposób kształt serca.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy parówki z każdej strony, następnie wlewamy w sam środek rozbełtane jajko.
Solimy, pieprzymy i czekamy, aż całkowicie się zetnie na małym ogniu.
Parówki profilaktycznie szybko po wlaniu jajka należy docisnąć do patelni, żeby jajko nam nie wypłynęło.
Myjemy i kroimy ogórka oraz rzodkiewkę w talarki. Posypujemy szczypiorkiem i układamy na talerzu obok parówek z jajkiem.