Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galaretce
# 2 kostki bulionowe
# 1 litr wody
# 3 łyżki żelatyny
# 2 łyżki kremu chrzanowego
# 2,3 paski papryki świeżej lub konserwowej
# parę listków zielonej pietruszki
# kawałek marchewki gotowanej
# pieprz
Schab pokroić na plastry ok. pół cm . Żelatynę rozpuścić w szklance wody . 2 szklanki wody zagotować z 2 kostkami bulionowymi , dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. doprawić do smaku pieprzem , soli raczej nie trzeba .Ostudzić. W zależności czym dysponujemy , mogą być miseczki , ja miałam pojemniczki po serkach , nalewamy ok cm płynu do tych pojemniczków i jak zacznie tężeć kładziemy plaster schabu ( ja miałam ze śliwką). na schabie układamy dekoracyjnie w małych ilościach paprykę ( wolę konserwową), zieloną pietruszkę , i w zależnosci od naszego pomysłu a na końcu dekorujemy kremem chrzanowym robiąc szprycą esy-floresy.Tak przygotowany schab delikatnie zalewamy resztą galaretki i chłodzimy w lodówce. przed podaniem gdy lekko się ogrzeje ładnie wychodzi z pojemniczków . Danie bardzo smaczne i dekoracyjne.