Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selera korzeniowego i naciowego

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

selera korzeniowego 250 g
selera naciowego 2 łodygi
herbaty Lapsang Souchong 1 saszetka
suszonych żurawin 2 łyżki
majonezu 0,5 szklanki
syropu klonowego 2 łyżki
soku z cytryny 1 łyżka
soli 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selera korzeniowego i naciowego

1. Herbatę mocno zaparzyć w 0,5 szklanki wody. Suszone żurawiny zalać herbatą, odstawić na 2 godziny.
2. Selera korzeniowego obrać i zetrzeć na drobnej tarce, następnie wymieszać z sokiem z cytryny. Łodygi selera naciowego pokroić w cienkie plasterki.
3. Z majonezu, syropku klonowego i soli przygotować sos.
4. Do miski włożyć startego selera korzeniowego i plasterki selera naciowego. Dodać namoczoną i lekko odciśniętą żurawinę. Zalać sosem i całość dokładnie wymieszać. Odstawić na pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 10.07.2013 18:47
bardzo ciekawy przepis:)
Kasia36 03.05.2013 22:12
Ciekawe składniki, fajna sałatka
Megg 06.02.2013 20:39
uwielbiam sałatki, a ta wygląda na naprawde pyszna :)
medi 26.11.2012 12:33
Super:)seler lubię w każdej postaci:)
olkaaa 17.11.2012 17:19
muszę spróbować
cris04 12.11.2012 21:27
Pyszna sałatka!
emeslive 08.11.2012 13:28
W Polsce widziałem ją w "Kuchniach świata" i w kilku sklepach internetowych specjalizujących się w sprzedaży herbat. Gorąco polecam, bo ta herbata ma ciekawy posmak dymu i jest genialna np. do aromatyzowania ciast.
czekoladka_m 08.11.2012 13:13
bardzo mi się podoba. Podpowiedz mi tylko gdzie można dostać taką herbatkę??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak