Sałatka ryżowa Pyzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dkg sera żółtego Gouda

    10
  • puszki 400g kukurydzy konserwowej

    1/2
  • dkg kiełbasy chudej i cienkiej

    10
  • łyżki majonezu

    3
  • łyżki posiekanej zieleniny, koperku i szczypiorku

    3-4
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
  • cebuli

    1/2
  • ryż długoziarnisty

    1 szkl. (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni, przełożyć na ręcznik papierowy żeby osączyć z tłuszczu. Ryż przełożyć do miski. Dodać kiełbasę, pokrojoną w kosteczkę cebulę, zieleninę, pokrojone w kostkę ogórki, osączoną kukurydzę i pokrojony w kosteczkę ser. Dodać majonez, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na min. 30 min. aby smaki się przegryzły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 16.05.2012 00:10
dobra
IZABELA29 29.08.2010 09:30
warte wypróbowania
sylwiachmiel 18.07.2010 21:53
bardzo apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat