Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne kotleciki ze szczypiorkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 40-50 dag
jajko 1 szt
mleko 1/2 szkl
szczypiorek usiekany 2 łyżki
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kajzerka 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne kotleciki ze szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, ostudzić.
Krok 1 - Rybne kotleciki ze szczypiorkiem foto
2
Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć i razem z odmrożonymi i odciśniętymi z wody filetami przemielić w maszynce. Do miski włożyć przemieloną rybę z bułką, dodać jajko, cebulę, szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 2 - Rybne kotleciki ze szczypiorkiem foto
3
Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Rybne kotleciki ze szczypiorkiem foto
4
Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 4 - Rybne kotleciki ze szczypiorkiem foto
5
Kotleciki podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 5 - Rybne kotleciki ze szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 12.12.2012 23:15
ale smakowite te kotleciki
caralajna 04.11.2012 07:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak