Przepis i sposób przygotowania na: PUMPKIN FUDGE- CUKIEREK Z DYNI
Podgrzewamy od czasu do czasu mieszając. Pozostawiamy do wystygnięcia. Proces gotowania i chłodzenia powtarzamy aż do całkowitego wyparowania wody. Po każdym chłodzeniu masa staje się coraz gęściejsza. Im bardziej gęsta musimy częściej mieszać, aby zapobiec przypaleniu.
Moja dynia po czwartym chłodzeniu uzyskała swój pożądany efekt.
Co nam daje chłodzenie?
Bardzo dużo. Pomaga nam to ocenić prawdziwą konsystencję. W trakcie ciągłego ogrzewania jest to niemożliwe.
Dobre rady;
pracę z produkcją naszych cukierków najlepiej zacząć wieczorem.
Do rana masa ochłodzi się.
Na drugi dzień mamy szansę dwukrotnego wystudzenia.
Po kolejnym wystudzeniu zobaczymy, że nie możemy wyjąć drewnianej łyżki. Jest to koniec naszej pracy na kuchence.
Masę wykładamy na papier do pieczenia. Smarujemy ręce oliwką i lekko smarujemy cały blat z wierzchu. Następnie odrywamy papier ( schodzi bez trudu) Masę odwracamy i smarujemy oliwka z drugiej strony. Tniemy na dowolne kształty.
SMACZNEGO :)