Przystawki z roladki serowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    10 plasterków
  • serek topiony

    4 opakowania
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • żółty ser

    30 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczypiorek myjemy, osuszamy a następnie drobno siekamy. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy szczypiorek i szynkę do serka topionego i mieszamy by składniki się ze sobą dobrze połączyły. Plasterki żółtego sera rozkładamy a następnie na każdy nakładamy nasz farsz i zwijamy jak roladkę. Żeby nasze roladki się nie rozpadadSmły wiążemy w kokardkę lub węzełek, na środku lub po bokach szczypiorkiem. Smacznego !!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 22.08.2012 08:48
smaczna przekąska
RenataZ-et 03.07.2012 22:56
pomysłowe
Monika64 31.05.2012 02:45
fajny przepis
Ewa111 08.11.2011 17:30
ciekawa i smaczna przystawka
Krzysztof42 25.10.2011 14:29
o jej
IlonaAlbertos 19.12.2010 21:46
Super przepis :)
Iwusia 20.05.2010 00:01
rozpadadSmły <=> rozpadały :) Przepraszam za błąd, ale coś mi się stronka wieszała.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat