Przystawka z oliwek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwek (zielonych i czarnych) bez pestek

    15 dag
  • czosnku

    3 ząbki
  • ziół prowansalskich Prymat

    2 łyżeczki
  • oliwy

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyrządzanie:
Czosnek obrać i zmiażdżyć. Oliwki osączyć z zalewy, połączyć z czosnkiem, dodać zioła, zalać oliwą i starannie wymieszać. Podawać jako przystawkę lub dodawać do sałatek. Przechowywać w lodówce do tygodnia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa36 06.09.2012 23:10
mo?e by?
Anna141 04.07.2011 09:59
brzmi apetycznie muszę spróbować
Rique 26.04.2011 22:49
mm pewnie aromat wyśmienity:)
katoda 17.03.2011 03:08
Ciekawa jestem smaku, bo uwielbiam i czosnek i oliwki...
AgaS10 22.01.2011 22:44
Proste i szybkie :)
Babciagramolka 12.12.2010 09:47
Uwielbiam oliwki
patusia 13.11.2010 23:12
Szybkie a o to właśnie chodzi :)
buksiak12 02.09.2010 09:30
bardzo ciekawy przepis
buksiak12 02.09.2010 09:30
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 08:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat