przecier pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 kg pomidorów

  • 2 cebule

  • 2 listki laurowe

  • 2 łyżeczki soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo dojrzałe pomidory sparzyć wrzątkiem, przekroić na połowy, wyciągnąć gniazda szypułek oraz pestki. Włożyć do garnka, dodając cebulę pokrojoną w plasterki, liść laurowy i sól. Gotować na małym ogniu 20 minut. Po tym czasie przetrzeć pomidory przez sito. Włożyć do słoików, zamknąć. Pasteryzować ok. 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 17.01.2011 16:04
nie ma jak swojski pomidorowy smak
BozenA 19.12.2010 10:28
mmm
BozenA 19.12.2010 10:28
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat