Pomidory z nadzieniem kukurydzianym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    8 szt
  • liście sałaty

    8 szt
  • natka pietruszki

    8 szt
  • przepiórcze jaja

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zpomidorów ścinamy wierzchy, łyżeczką usuwamy miąższ i pestki, wnętrza lekko oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce. Przygotowujemy farsz: puszka kukurydzy, 2 jajka ugotowane na twardo posiekane, połączyć z łyżką posiekanych korniszonów i łyżką posiekanych grzybków marynowanych, dodać ząbek czosnki, łyżkę zieleniny i 1/2 szklanki majonezu., doprawić do smaku. Przygotowane pomidory nadziewamy farszem, na wierzch dac natkę pietruszki, na środek dać połówkę przepiórczego jajka, ułożyć na liściach sałaty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat