Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
1 kostka palmy
-
5 jajek
-
3 szkl maki
-
1,5 szklanki cukru
-
2 łyżki kartoflanej
-
dżem
Sposób przygotowania
następnie od tego oddzielić 1/4 masy, dodać do niej 3 łyżki kakao
najpierw połowę białej masy nakładamy do wcześniej wysmarowanej blachy, potem rozsmarowujemy dżem(np. czarna porzeczka), ubijamy 5 białek na sztywną pianę, do tego 1 szkl. cukru, 2 łyżki kartoflanej; sztywną pianę wykładamy na dżem, potem kakaową masę na przemian z białą;
pieczemy około 1 godz 160*C
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się