Penne z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 200ml śmietany 18% lub 22%

  • 200g makaronu penne

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 łyżki margaryny

  • cheddar

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente, najlepiej w wodzie przyprawionej kostą do gotowania makaronu.
Margarynę roztopić na patelni i wrzucić posiekaną cebulę. Smażyć ok 5 min.
Do cebuli dodać posiekany drobno czosnek i umyte wcześniej kurki. Całość podsmażać ok 10 min. Warzywa na patelni zalać smietaną i czekać aż się zagrzeje. Nastepnie wrzucić obgotowany makaron i całość przyprawić. Potrawę przełożyć do żaroodpornej formy. Na wierzchu posypać startym serem. Zapiekać w temperaturze 200 st C ok 15 min pod przykryciem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat