Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    275 g
  • mięso mielone

    1/2 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • sól

  • pieprz

  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy drobniutko i podsmażamy na 2 łyżkach oliwy- dodajemy mięso mielone, przyprawiamy Kucharkiem, papryką, pieprzem i solą- smażymy całośc.
Pieczarki kroimy na plasterki i podsmażamy na oliwie- przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem.
Mięso mieszamy z pieczarkami- dodajemy 1 całe jajko i jedno żółtko.
Ciastko francuskie wyciągamy z lodówki na chwilę przed przygotowywaniem-kroimy na kwadraciki( wielkośc według uznania).
Na połowę kwadracików nakładamy farsz, połową przykrywamy i sklejamy boki.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do około 220 stopni i pieczemy 10-12 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karmel 16.03.2012 21:08
smaczne
joanna77 14.03.2012 19:32
super
iza15 23.09.2011 20:52
pyszne
Renia1 12.09.2011 20:14
uwielbiam francuskie ciasto
olivka 08.09.2011 20:59
super, muszę je wypróbować,
magical66 17.07.2011 23:05
wyglądają rewelacyjnie
ronald88 12.06.2011 13:43
ulala pycha
kanu83 10.06.2011 23:01
super
Justyna Jussstiii 08.06.2011 08:13
super
barbara11561 02.06.2011 01:01
Wspaniałe:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat