Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami

Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • jajka

    2-3 szt.
  • koperek

    2 łyżki
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • majonez

    2-3 łyżki
  • twaróg

    150 (półtłusty)
  • kapary

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    1/2 szt.
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Paprykę, szczypiorek, koperek i kapary siekamy drobniej. Do miseczki wkładamy twaróg i widelcem rozdrabniamy, dodajemy posiekane jajka, paprykę, kapary, musztardę, majonez i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy tuńczyka - lubię widoczne kawałki, a nie chcę mieć papkowatej masy. Dodajemy także koperek, szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i ponownie mieszamy. Pasta najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

01.06.2016 10:25
smaczna pasta

Megi

06.03.2014 10:15
smakowicie wyglada

mela25

18.04.2013 09:58
apetyczne smaki

mufinka79

26.03.2013 17:42
Dziękuję bardzo, cieszę się, że spodobał się Wam mój pomysł na pastę do pieczywa :)

kasienka23

25.03.2013 20:23
pyszne danie!!

Megg

25.03.2013 17:26
rewelacyjna ta pasta, pycha!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat