Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
4 duże papryki ( takich na ok. 10 cm wysokości i takim samym przekroju ) ,2 średniej wielkości cebule,30 dag piersi z kurczaka,1
Sposób przygotowania
Z papryk ściąć góry z ogonkiem. Delikatnie usunąć gniazda nasienne tak by nie uszkodzić ścianek papryk .Ze ściętych wierzchów wykroić małym nożykiem zielony środek , tak by powstała obręcz. Papryki nadziać farszem . Przykryć wierzchami. Ułożyć w wysokim pojemniku parowaru .Ustawić go jako drugi od dołu. Nastawić parowar na 30 minut i tyle gotować papryki.
Ładnie wygląda jeśli użyje się różnokolorowych papryk ( np. żółte i czerwone, lub zielone )
Osobno podać sos pomidorowy lub koperkowy.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się