Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papierówki z migdałami i rodzynkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papierówek 800 g
po obraniu i usunięciu
gniazd nasiennych
platkow migdałowych 3/4 szk
rodzynek 1 szk
brązowego cukru 200 g
użyłam w kostkach

Przepis i sposób przygotowania na: Papierówki z migdałami i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Papierówki po umyciu, obraniu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do szerokiego rondla. Dusić je aż lekko się rozpadną a potem dodać migdały i chwilę dusić od czasu do czasu mieszając.
Krok 1 - Papierówki z migdałami i rodzynkami foto
2
Po około pięciu minutach dodać cukier i mieszać aż się rozpuści
Krok 2 - Papierówki z migdałami i rodzynkami foto
3
a następnie dodać rodzynki i dusić całość 5 minut.
Krok 3 - Papierówki z migdałami i rodzynkami foto
4
Gorącym dżemem napełnić słoiczki ( u mnie 3 słoiczki takie na dżem ), szybko zakręcić i zostawić do wystudzenia.
Krok 4 - Papierówki z migdałami i rodzynkami foto
5
Przechowywać w zimnym miejscu. Gdy dżemy mają być na zimę pasteryzować słoiki przez 5 minut.
Krok 5 - Papierówki z migdałami i rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 09.08.2013 19:11
bardzo fajny przepis
marcia7 09.08.2013 17:10
Będą pyszne do naleśników
IZABELA29 09.08.2013 17:02
pysznie wyglądają;)
barbara11561 09.08.2013 16:15
bardzo apetycznie wyglądają,nie smażyłam jabłek z migdałami:)
Olga_SK 09.08.2013 14:17
Ile aromatu w małym słoiczku :) Dodatek migdałów cudowny - nadają na pewno genialnego aromatu całości.
Renata9 09.08.2013 14:10
pyszne te przetwory z papierowek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak