Nuggetsy w panierce z krakersów.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka kukurydziana

    2 łyzki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  • keczup

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • krakersy

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filet z kurczaka lekko rozbijamy tłuczkiem. Kroimy na małe kawałki, przyprawiamy.
2. Przygotowujemy trzy miseczki: w pierwszej umieszczamy mąkę, w drugiej rozbełtane widelcem jajko, w trzeciej rozkruszone krakersy.
3. Kurczaka obtaczamy w mące, jajku, a następnie w krakersach.
4. Tak przygotowany kawałek wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy aż do zrumienienia się panierki.
5. Z keczupu i majonezu tworzymy na szybko sos, dokładnie łącząc oba składniki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 04.12.2013 14:01
ta panierka przewija mi się wszędzie chyba w końcu muszę ją zrobić :D
jussta 20.11.2013 22:24
Apetyczne :)
Cranberry 20.11.2013 10:05
Pyszności :)
Łucja 25.10.2013 13:58
smaczne mięsko :)
Kuchenka 12.10.2013 19:29
no fajne danie
aniagdz 03.10.2013 14:40
krakersy? fajne;D;D
magdziorka6 02.10.2013 16:30
super przekąska
Janina 02.10.2013 14:44
Smaczne, lubię takie;)
msmors 02.10.2013 14:40
ciekawe przekąski
nutellla 02.10.2013 14:34
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat