Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
1 sztuka -
jajko
1 sztuka -
mąka kukurydziana
2 łyzki -
sól do smaku
-
pieprz do smaku
-
olej do smażenia
-
keczup
2 łyżki -
majonez
2 łyżki -
krakersy
200 g
Sposób przygotowania
2. Przygotowujemy trzy miseczki: w pierwszej umieszczamy mąkę, w drugiej rozbełtane widelcem jajko, w trzeciej rozkruszone krakersy.
3. Kurczaka obtaczamy w mące, jajku, a następnie w krakersach.
4. Tak przygotowany kawałek wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy aż do zrumienienia się panierki.
5. Z keczupu i majonezu tworzymy na szybko sos, dokładnie łącząc oba składniki.
Komentarze (16)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (6)