Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pieczarkami i szynką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 200 g
jaja 2 szt
mleko 250 ml
woda 250 ml
sól 1 szczypta
olej 2 łyżki
Farsz:
pieczarki 250 g
szynka 100 g
mozzarella tarta 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkami i szynką

Pieczarki myję i kroję w plasterki, solę i smażę na złoto na małej ilości oleju. Po redukcji płynów są gotowe. Dodaję pokrojoną szynkę i mieszam. Wstępnie farsz gotowy.

Naleśniki smażę ale farsz nakładam tuż po usmażeniu pojedynczego naleśnika, w tym czasie smaży się następny. Dodaję łyżkę sera i 1,5 łyżki farszu z pieczarkami i szynką, zawijam jak na krokiety.

Podaję po wysmażeniu całego ciasta.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 17.09.2013 06:10
super i smaczne
V_kuchareczka 16.09.2013 20:30
pyszne naleśniczki
joanna30 16.09.2013 19:30
Lubie takie nalesniki na pikantnie :)
sylwia_mc 16.09.2013 19:10
Jakie one piękne
halina17 16.09.2013 19:07
Dobre naleśniki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak