Naleśniki z pieczarkami i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    200 g
  • jaja

    2 szt
  • mleko

    250 ml
  • woda

    250 ml
  • sól

    1 szczypta
  • olej

    2 łyżki
  • Farsz:

  • pieczarki

    250 g
  • szynka

    100 g
  • mozzarella tarta

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myję i kroję w plasterki, solę i smażę na złoto na małej ilości oleju. Po redukcji płynów są gotowe. Dodaję pokrojoną szynkę i mieszam. Wstępnie farsz gotowy.

Naleśniki smażę ale farsz nakładam tuż po usmażeniu pojedynczego naleśnika, w tym czasie smaży się następny. Dodaję łyżkę sera i 1,5 łyżki farszu z pieczarkami i szynką, zawijam jak na krokiety.

Podaję po wysmażeniu całego ciasta.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
LoLa 17.09.2013 06:10
super i smaczne
V_kuchareczka 16.09.2013 20:30
pyszne naleśniczki
joanna30 16.09.2013 19:30
Lubie takie nalesniki na pikantnie :)
sylwia_mc 16.09.2013 19:10
Jakie one piękne
halina17 16.09.2013 19:07
Dobre naleśniki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat