NALEŚNIKI Z JABŁKAMI I KASZĄ JAGLANĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

NALEŚNIKI

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • mleko

    2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    3 łyzki

NADZIENIE

  • kasza jaglana

    3/4 szkl
  • jabłko

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1 łyzka
  • cukier

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

NALEŚNIKI:

Składniki na naleśniki dokładnie mieszamy, smażymy 4 średniej wielkości naleśniki.

NADZIENIE:

Opłukaną 2-krotnie kaszę jaglaną gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru.

Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, prażymy do miękkości z odrobiną wody, dosładzamy do smaku.

Tak przygotowane mieszamy z ugotowaną kaszą jaglaną.

CAŁOŚĆ:

Naleśniki smakujemy nadzieniem, zwijamy w rulony, podsmażamy na odrobinie prawdziwego masła.

Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 27.01.2017 12:08
Bardzo apetyczne
asiatok 08.08.2016 12:35
Jestem wielką fanką kaszy jaglanej, więc ten przepis jest dla mnie ekstra!
IZABELA29 26.06.2016 10:53
pysznie wyglądają
Krystyna32 26.06.2016 08:35
bardzo apetyczne
ilka01 25.06.2016 20:17
pyszności ...:)
Madzai 25.06.2016 13:41
Moje smaki :)
Iwusia 25.06.2016 12:44
pieknie wyglądają
Łukasz15 25.06.2016 08:42
bardzo fajne
smerfetka79 24.06.2016 22:39
Ty to zzawsze coś fajnego wymyślisz
Motorek 24.06.2016 22:25
wyglądają super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat