Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus wysokobłonnikowy jabłko-gruszka-marchewka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko słodkie duże
gruszka dojrzała średnia
sok marchwiowy 200 ml
babka płesznik mielona 2 łyżeczki

Porada

Mus można doprawić sokiem z cytryny, jeśli owoce są bardzo słodkie.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus wysokobłonnikowy jabłko-gruszka-marchewka

Jabłko i gruszkę wybrać z ładną zdrową i nieuszkodzoną skórką. Owoce umyć dokładnie, osuszyć, pokroić w kawałki razem ze skórką wycinając gniazda nasienne. Cząstki włożyć do blendera, dolać sok marchwiowy oraz dosypać mielone nasiona babki płesznik. Wszystko dokładnie zmiksować, aż mus będzie aksamitny. Przelać do szklaneczek i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.08.2016 19:24
Samo zdrowie
olkaaa 19.02.2016 07:36
brzmi ciekawie
Madzai 18.02.2016 18:35
pyszności...:)
Róża1 18.02.2016 16:47
jaki pyszny i zdrowy !!!!!!!
Bernadeta1 18.02.2016 15:28
samo zdrowie taki mus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak